[Logo] JForum - Powering Communities
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Groups] Back to home page 
[Register] Register /  [Login] Login 


The final version of JForum 2.7.0 has been released with lots of improvements. Read all about it here

About FetchMail RSS feed
Forum Index » User Forum
Author Message
sasi


Joined: 2012/6/13
Messages: 3
Offline
Hi,
I am using jforum 2.2.1 and integrated to my project, i come to know that fetch mail used for email interaction to the forum,in my application fetch mail is not responding,i just created a forum with pop settings also....please respond to me
andowson


Joined: 2011/6/30
Messages: 223
Offline
If you want to allow your JForum user doing post from e-mail, then you can set up the mapping of your forum board and e-mail address in the Admin Panel by enable the integration first.
And then, you need to provide the connection information for JForum to fetch some new e-mail.

After that, you can do a test with a sender e-mail address which has already registered as a JForum user account.
And the receiver e-mail address is the one you set for the board.

After send that e-mail, wait a while and click the Fetch Mail link in the admin panel.
See if the e-mail become a post in the forum.
sasi


Joined: 2012/6/13
Messages: 3
Offline
thanks for replying me andowson,

i had provided mail configurations in admin panel,is that mean mapping between email and forum,if not can you please clarify me,
and how to provide the connection information for JForum to fetch some new e-mail..
andowson


Joined: 2011/6/30
Messages: 223
Offline
1.In the Forum Admin page, choose the forum you want to allow e-mail post and click the Edit link.
2.In the Forum Edit page, check the checkbox of enable mail integration.
3.Fill in the information of the following:
Forum e-mail address
POP host
POP port
POP account
POP password
use SSL

sasi


Joined: 2012/6/13
Messages: 3
Offline
Hi Andowson,
I had already configured that and tried but i didnt get any of the response..pop settings is the problem for my application i had provided gmail pop settings
andowson


Joined: 2011/6/30
Messages: 223
Offline
Hi sasi,
Please open the log4j to debug level for "net.jforum":
<category name="net.jforum">
		<priority value="debug" />
		<appender-ref ref="jforum.log" />
	</category>

And check to see jforum.log has the output like:
2012-06-14 18:04:22,494 DEBUG [POPListener] - Going to check [email=myforum@andowson.com, host=pop.gmail.com, port=995, ssl=true]
2012-06-14 18:04:24,647 DEBUG [POPParser] - Retrieved message [subject=xxx, sender=somebody@gmail.com, replyTo=somebody@gmail.com, references=null, inReplyTo=null, contentType=multipart/alternative; boundary=bcaec55239806595f304c26bd2c0, date=Thu Jun 14 18:04:13 CST 2012, content=xxx
, headers={Return-Path=<somebody@gmail.com>, MIME-Version=1.0, Message-ID=<CAOECkF9FRpsDo0QzN3Y2X59DgRCe0=7WduXxha3664z_QfBTrw@mail.gmail.com>, Subject=xxx, To=myforum@andowson.com, Authentication-Results=mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of somebody@gmail.com designates 209.85.215.54 as permitted sender) smtp.mail=somebody@gmail.com; dkim=pass header.i=@gmail.com, Delivered-To=myforum@andowson.com, Received-SPF=pass (google.com: domain of somebody@gmail.com designates 209.85.215.54 as permitted sender) client-ip=209.85.215.54;, Date=Thu, 14 Jun 2012 18:04:13 +0800, DKIM-Signature=v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=gmail.com; s=20120113;
        h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type;
        bh=zkMh7UVpYi+PiiEMS1BWEQEsV/UNFyhuT0SAVWBOrrg=;
        b=i0g03JvdUxUNgnBSwHye/j1dggRB4+aYd7cXPtYWB1ZenUhUM90u8zPOkvdwggIh2C
         u2ecRk3zWfDmgQAvt7uhhL10hFpvEfjjX+dHenEZ/LWAH8hCEbC/ETEClMsItpRkz5Rw
         zgvJpz6xpNkmPjpC3a7ZTl4cwE+KuNIF7gKQ06ys6op7bbQ0Em/Xij/qkGKeAooX5A2O
         rfL0PJW4P6dCMaY7ZSHIjNbqIa3jB5uYTW2p4nmcQlLgURxITZFmHpS8b2lPhgXU7x7b
         zwYmiBkuGt9x4ESkhGCWGU9qYJdB4jVS7jdNah6TRxRMJiymALO1khBGZ5UpTEmQG07m
         Emyw==, Received=by 10.112.84.233 with HTTP; Thu, 14 Jun 2012 03:04:13 -0700 (PDT), Content-Type=multipart/alternative; boundary=bcaec55239806595f304c26bd2c0, From=Andowson Chang <somebody@gmail.com>}]
 
Forum Index » User Forum
Go to:   
Mobile view
Powered by JForum 2.7.0 © 2020 JForum Team • Maintained by Andowson Chang and Ulf Dittmer